Τι είναι το Content Marketing και οι καλύτερες τακτικές του

Τι είναι το Content Marketing και οι καλύτερες τακτικές του

Το content marketing είναι μια στρατηγική προσέγγιση marketing που εστιάζει στη δημιουργία και διανομή ενδιαφέροντος περιεχομένου, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση ενός καθορισμένου κοινού, το οποίο στη συνέχεια θα προχωρήσει σε κάποια κερδοφόρα ενέργεια.

Πρόκειται για μια εξελισσόμενη και επαναλαμβανόμενη διαδικασία, η οποία μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας να διαφέρει από τις άλλες. Άλλωστε στόχος του content marketing είναι να δείξει στους εν δυνάμει πελάτες σας ότι γνωρίζετε πολύ καλά το αντικείμενό σας και ότι αποτελείτε μια από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο σας.

Το content marketing έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες μορφές marketing το τελευταίο διάστημα και ήδη υιοθετείται από πολλές εταιρίες (μικρομεσαίες και μεγάλες) αλλά και από πολλά digital agencies.

Το content marketing αφορά στην χρήση περιεχομένου προκειμένου να προωθηθεί μία εταιρία ή κάποιο προϊόν ή υπηρεσία της. Το περιεχόμενο αυτό μπορεί να πάρει πολλές μορφές και οι marketers έχουν γίνει αρκετά δημιουργικοί σε αυτό το κομμάτι. Παρόλο που το «περιεχόμενο» μας θυμίζει «κείμενο» ή «εικόνα», αυτό, τελικά, μπορεί να είναι πολλά περισσότερα πράγματα.

About the Author

Leave a Reply