Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας

Η Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας είναι κάτι πολύ σημαντικό στην εποχή μας. Ο ρυθμός που σερφάρει κάποιος στο Internet και ανοίγει την μια σελίδα μετά την άλλη είναι εξωφρενικός. Πως μπορεί λοιπόν και η δική σου ιστοσελίδα να ανοίγει στο δευτερόλεπτο;

Τι προσφέρει μια γρήγορη ιστοσελίδα;

Βέλτιστη εμπειρία χρήστη.

Η βέλτιστη εμπειρία του επισκέπτη (User Experience) της ιστοσελίδας ή ενός e shop είναι μείζονος σημασίας για την επιτυχία μιας επιχείρησης που ‘Εδρεύει’ στο internet. Αν ο επισκέπτης σερφάρει σε ένα γρήγορο e shop για παράδειγμα το οποίο του δημιουργεί ένα ευχάριστο συναίσθημα είναι πιο πιθανό να προχωρήσει σε μια αγορά, να γίνει πελάτης αλλά και να συστήσει την σελίδα σε κάποιον άλλο, από ότι σε ένα eshop που είναι αργό.

Παράγοντας SEO

Τα τελευταία χρόνια που η Google και όλες οι μηχανές αναζήτησης έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τα meta keywords για να κατατάξουν μια ιστοσελίδα, έχουνε εμφανιστεί πάρα πολλοί νέοι παράγοντες που παίζουν ρόλο. Ένας από αυτούς είναι και η ταχύτητα της ιστοσελίδας. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι τεράστιος και πρέπει να τηρήσεις όλους τους κανόνες για να μπορέσεις να έχεις μια αξιοπρεπή θέση για τις λέξεις κλειδιά που σε ενδιαφέρουν.